Kik vagyunk?

Kenderikum alapítók

Horesnyi Béla: Több, mint 20 éve az építőiparban tevékenykedik, és 2016 óta vezető szerepet vállal a hazai kenderházak építésében és a kender felhasználásának kutatásában.

Az ÉVOSZ és MAKÉSZ aktív tagja.


 

Varga Zalán: Közel egy évtizede ipari kenderből készült termékek népszerűsítésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Kétévente kenderészeti konferenciát szervez KenderKert néven a Művészetek Völgyében, míg év közben az Arany Kender oldalt szerkeszti.

Kendergazdaként orvosi célú kendert termesztett kertészeti technológiával.


Ifj. Kálomista Gábor: A hazai kendertermesztés kiemelkedő alakja, az elmúlt évek alatt sok száz hektár kendert termesztett és termesztetett.

Orvosi és élelmiszeripari célú kender a fő profilja, de már a kozmetikumok piacán is megjelent a kenderkivonatot tartalmazó termékeivel.


Borka Árpád 24 éve környezettudatos, fenntartható otthonokkal, főként  fa- és acélvázas készházak kutatás-fejlesztésével, gyártásával, kivitelezésével foglalkozik.  Az ÉVOSZ Magyar Környezettudatos és Szerelt Technológiás Vállalatok Szövetsége Szakmai Tagozata (MAKÉSZ) elnökségi tagja.  

Több száz családi ház tervezésében, gyártásában és kivitelezésében vett részt az elmúlt években.  

Az elmúlt 9 évben a Kp Sales House Kft-nél dolgozik, mely vállalkozás a Kenderikum Zrt alapító tagja, ÉVOSZ és MAKÉSZ tag és MAKÉSZ védjegyes vállalkozás.  

A 2022-es SOLAR DECATHLON EUROPE nemzetközi versenyen a csapat aranyfokozatú támogatójaként vett részt.  A Pécsi egyetemmel és több Makész-es vállalkozással együttműködve, az “Emberközpontú belsőépítészeti díj” első helyezését hozták el hazánknak a németországi versenyen.